2016.06.30.

Hatalmas, kiaknázatlan piac

A moszkvai BUYBRAND Expo a legnagyobb franchise kiállítás a FÁK országokban és Kelet Európában, és az egyik legfontosabb franchise rendezvény a világon.

Szeptember 28-30. között Moszkvában kerül megrendezésre a 14. BUYBRAND nemzetközi franchise kiállítás és vásár. Már a tavalyi évben is 15 ország (Oroszország mellett többek közt Németország, Ausztria, Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Dél-Korea, Egyesült Arab Emírségek vagy Olaszország) 162 márkája képviseltette magát, és állított ki az expón. Az idei expón pedig közel 200 kiállító franchise márkára számítanak a szervezők, melyek közül több mint nyolcvanan már a tavalyi kiállítás alatt regisztráltak a rendezvényre. Már egy évvel ezelőtt biztosra mondta részvételét a 2016-os Buybrand expón többek közt a Hilton, Wyndham Hotel Group, Coffeeshop Company, Sportmaster, Columbia, Sketchers, Century 21 vagy a Domino’s pizza.

BUYBRAND Expo Fotó BUYBRAND

Az elmúlt 13 évben több mint 8950 franchise egység nyitott a BUYBRAND kiállításnak köszönhetően, és csak 2015-ben több mint 801 millió dollárnyi (kb. 225 milliárd forint) befektetési potenciállal rendelkeztek a látogatók.

Oroszország minden szegletéből érkeznek üzletemberek, befektetők és vállalkozók a Buybrand expóra azzal a kifejezett szándékkal, hogy megvásároljanak egy franchise koncepciót és megtanulják, hogyan tudják hatékonyan menedzselni franchise üzletüket. Köztük nagy számban vannak azok, akik egy régióra vagy akár az egész országra kiterjedő mester franchise lehetőségben gondolkoznak – elsősorban talán ők jelenthetik az oroszországi megjelenésben gondolkodó magyar franchise márkák célközönségét is.

Az előző évi tapasztalatok alapján, a szervezők az idén több mint ötezer vállalkozó részvételére, összesen pedig közel tízezres látogatói létszámra számítanak. Ekaterina Soyak, a szervező EMTG vállalat ügyvezető-igazgatója szerint a vállalkozók részéről tapasztalható magasszintű érdeklődés részben azzal magyarázható, hogy „a jelenlegi piaci helyzetben az emberek úgy gondolják, sikeresebbek lehetnek egy franchise koncepció megvásárlásával, mint egy teljesen új vállalkozás beindításával.

Persze a vállalkozók és cégvezetők nemcsak kizárólag azért látogatnak el a BUYBRAND expóra, hogy üzletet vásároljanak, hanem azért is, hogy megismerjék a sikeres üzletvezetés minden szükséges elemét, eszközét: a legújabb felszereléseket, termékeket, ingatlan, banki, jogi és egyéb szolgáltatásokat. Éppen ezért az expón való részvétel kiváló alkalmat kínál partneri együttműködések kialakításához is gyártókkal, beszállítókkal, disztribútorokkal, média vállalatokkal, stb.

A Buybrand expó tehát remek lehetőség, hogy egy saját vállalkozás indításával pénzügyileg függetlenné váljon, hogy megtudja, melyik üzleti koncepció illik Önhöz a leginkább, diverzifikálja üzleti kapcsolatait megbízható és jólismert vállalatokkal, személyesen találkozzon vezető franchise szakértőkkel, hogy máshol nem elsajátítható, gyakorlati tudást szerezzen vagy csak egyszerűen, hogy összehasonlítsa többszáz franchise márka ajánlatát.

A BUYBRAND Expo hivatalos partnere a PROFIT system és a Magyar Franchise Szövetség is.

További információ a rendezvény honlapján.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank