2016.06.17.

Minden egy helyen

Állatorvosoknak szóló franchise koncepciót indít útjára Németországban a Fressnapf, amit jövőre akár a többi európai piacon is bevethetnek.

A Fressnapf állateledel és -felszerelés áruházlánc 12 európai piacon van jelen mintegy 1400 szaküzlettel. Az elmúlt évben történetének legjobb eredményét érte el az 1990-ben, Németországban alapított franchise vállalkozás. A növekedés fenntartása érdekében a Fressnapf most egy új franchise koncepciót indít útjára, méghozzá állatorvosok számára.

Fressnapf management Fotó Frassnapf

A Fressnapf 39 új áruházat nyitott 2015-ben, melyek közül 29-et a nemzetközi piacokon. Az idei évben az expanzió fókusza Németországra, Olaszországra, Franciaországra és Lengyelországra szegeződik, ezeken a piacokon nyílik meg a 2016-ra tervezett 50 új üzlet közül 40.

A Fressnapf hálózatszintű értékesítése a vállalat 25. évében rekordot jelentő 1,8 milliárd euróra (nagyjából 560 milliárd forintra) rúgott, ami 7,1 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. A németországi forgalom 1,12 milliárd eurót tett ki ebből, ami már az idei évben tovább dagadhat egy új, állatorvosoknak szóló franchise koncepció elindításával. Az új állatorvosi szolgáltatások 2016 végéig már négy Fressnapf helyszínen lesznek elérhetőek, az igazán dinamikus expanzió pedig 2017-ben veheti kezdetét – a próbaidőszak sikerétől függően akár a többi piacon, köztük Magyarországon is.

Az ötlet, hogy állatorvosi praxisokat, rendelőket integráljanak állateledel és -felszerelés üzletekbe, nem újkeletű. Nemcsak a Fressnapf gondolt már erre, például a szintén németországi Futterhaus már számos helyszínen működik együtt állatorvosokkal.

Az első Fressnapf áruház 1990-ben nyitotta meg kapuit a németországi Erkelenzben, már akkor bőséges kínálattal az állateledelektől, kiegészítőktől és játékoktól kezdve a kutya-mentőmellényekig, hasznos és eredeti termékeket kínálva az állatok szerelmeseinek és kedvenceiknek. Ez az üzlet kövezte ki az utat a Fressnapf számára, hogy Európa legnagyobb állateledel és -felszerelés üzletláncává váljon.

Magyarországon 2002 decemberében nyitott meg az első Fressnapf áruház, amelyet a mai napig további 36 követett. A magyarországi üzlethálózat része 2 XXL áruház, ahol díszállatokat is árulnak, van kutyakozmetika, kutyaiskola és a termékválaszték is nagyobb.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank