2013.06.12.

A belvárosra szakosodtak

A Belváros Ingatlan folyamatosan bővíti hálózatát annak ellenére, hogy a válság alatt kezdte meg működését.

Sobel Péter, a franchise hálózat alapítója korábban nagyobb méretű ingatlanközvetítő hálózatoknál dolgozott értékesítőként. Miután több éves tapasztalatra tett szert a szakterületen, úgy érezte, hogy szeretne fejlődni, melynek megvalósulását egy saját iroda nyitásában látta. Több Magyarországon tevékenykedő ingatlan hálózattal is leült tárgyalni, de mindegyik ajánlatában talált olyan feltételt, amivel nem tudott azonosulni. Ekkor fogant meg egy saját hálózat kiépítésének gondolata.

A Belváros Ingatlan honlapja

Az ingatlanközvetítő saját fejlesztésű szofterrel dolgozik, melynek adatbázisában már több mint 1000 lakás található.

A hálózat a válság alatt alakult meg, ezért már a változó piaci igények szerint lett kialakítva. „A jelenlegi piaci változások hatásaként sokan nem mernek új építésű ingatlant vásárolni, mivel félő, hogy a beruházó csődbe megy, és nem tudja kivitelezni az épületet. Ezért mi elsősorban a használt ingatlanokra koncentrálunk jelenleg, mivel nagyobb rá a kereslet.”- mondja Sobel Péter, a hálózat ügyvezetője és tulajdonosa.
A Belváros Ingatlan a kisebb cégekre jellemző rugalmassággal könnyen tud alkalmazkodni a piaci változásokhoz és gyorsabban tudja követni a trendeket egy nagyméretű vállalattal szemben, ahol a merev vállalati stratégiák lelassítják a döntéshozatalt. „Egy nagy csapatként működünk, ahol minden munkatársnak van beleszólása a vállalati döntésekbe. A nagyobb cégekkel szemben mi inkább kevesebbet vállalunk, de több időt fordítunk ügyfeleinkre és talán ez lehet a kulcsa annak, hogy életben tudunk maradni, sőt fejlődünk a nehéz gazdasági körülmények ellenére is.”

A hálózatnak jelenleg négy budapesti irodája van és további kettő nyitása van készülőben, melyek közül mindegyik a pesti oldalon működik. Ezen kívül egyeztetnek vidéki nagyvárosokban is partnerekkel, de az - alap koncepcióból adódóan - kimondottan belvárosi ingatlanokra koncentrálnak. A franchise átvevők havi díja egy fixen meghatározott összeg, így az afeletti bevétel teljes egésze az adott irodát illeti. A csatlakozáshoz szükséges befektetés konkrét összegét nem tudni, de Sobel Péter elmondta, hogy a piacon jelenleg egyedülálló feltételekkel lehet a Belváros Ingatlan franchise partnerévé válni.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank