2016.05.05.

Hamarosan Magyarországra is eljöhet a Hamleys

Megnyílt Prágában a világ legrégebbi játékboltjának első közép-európai üzlete. További 4 piacon jöhetnek nyitások.

Május negyedikén megnyílt az első franchise rendszerben üzemeltetett Hamleys játéküzlet Prágában. Ez a brit márka első áruháza Közép és Kelet Európában, és egyben az egyik legnagyobb játékbolt a világon. A prágai Hamleys ugyanis két emeleten összesen több mint 6000 négyzetméteren terül el (a hálózat ikonikus, londoni áruházának alapterülete 4500 négyzetméter). A legújabb helyszín ráadásul a cseh főváros központjában található, így a mester franchise partner Inexad vállalat úgy véli, hogy az üzlet hamarosan nem csak a helyiek, de a turisták egyik kedvelt állomása is lesz.

Hamleys csapat Fotó Hamleys

A vásárlást a szórakoztatással és oktatással kombináló Hamleys több mint egy játéküzlet. A prágai áruház két szinten és 6130 négyzetméteren elterülő eladóterének felét a játékok foglalják el, 45% jut a szórakoztató programoknak és 5% az étel-ital árusításra.

A Hamleys franchise koncepciót az Inexad igazgatójaként az a Pavel Čmelík vitte el a cseh piacra, aki korábban már más brit márkák (mint pl. a T.M.Lewin divat- vagy a Barker cipőmárka) franchise partnereként is tevékenykedett. Az igazgató a megnyitó kapcsán elmondta, az Inexad franchise megállapodása öt európai piacra terjed ki, és a terv, hogy a következő 5 évben 15 üzletet nyissanak a Cseh Köztársaság mellett Szlovákiában, Lengyelországban, Ausztriában, valamint Magyarországon.

A most megnyílt prágai Hamleys áruház kialakításának teljes költsége végül közel 4 millió euróra (nagyjából 1,2 milliárd forintra) rúgott, bár Čmelík úr kiemelte, ez jóval magasabbnak számít az átlagnál, és a jövőbeli üzletnyitások ennek töredékéből megvalósulhatnak. „Azért nyitottuk meg a Hamleys - Prága áruházat, hogy az megvalósítsa a gyerekek álmait és emlékeket, élményeket szerezzen a családok számára. Van egy fantasztikus csapatunk, szórakoztató és informatív animátoraink, valamint rengeteg meglepetésünk, amit vásárlóink korábban még biztosan nem tapasztalhattak” – nyilatkozta Pavel Čmelík.

A brit áruházlánc az alapítóról, William Hamley- ről kapta a nevét, aki az első üzletet még 1760-ban nyitotta meg Londonban. A Hamleys ezzel a világ legrégebbi játékboltja, de a vállalat a hivatalos játék-beszállítója például a brit királyi családnak is. Csak az első, a londoni Regent Street-en található Hamleys többmillió vásárlót vonz minden évben, és jelenti egyben a város egyik főlátványosságát.

A hálózat első franchise áruháza csak 1987-ben (több mint 200 évvel az alapítás után) nyitotta meg kapuit, mára azonban a Hamleys egy globális vállalattá vált: 22 országban rendelkezik összesen 75 üzlettel. 

Hamarosan Magyarországra is eljöhet a Hamleys

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank