2016.04.22.

Lengyelországban vásárolt be a Duna House

A magyar ingatlanpiaci cégcsoport megvette a lengyel piac elsőszámú ingatlan- és hitelközvetítő franchise hálózatát.

A Duna House Holding Nyrt. (DH) megvette Lengyelország legjelentősebb ingatlan- és hitelközvetítő franchise hálózatát tulajdonló Metrohouse cégcsoportot. A már lezárult tranzakcióval a Metrohouse 100 százaléka a DH tulajdonába került – tette közzé a Duna House Holding a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A tájékoztatás szerint a befektetett összeg egy részét 91 500 Duna House részvénnyel egyenlítették ki, a fennmaradó rész finanszírozása banki hitelből történik. A tranzakció eredményeként a Metrohouse többségi tulajdonosa, az MKC Investments Sp. z.o.o. a DH 3 százalékos tulajdonosává vált.

Metrohouse irodanyitás Rzeszów városában Fotó Metrohouse: irodanyitás Rzeszów városában

A Metrohouse cégcsoport 2006-ban kezdte tevékenységét Lengyelországban, jelenleg 80 irodával és több mint 600 értékesítővel működik a 38 milliós lengyel piacon. Üzleti modellje hasonlít a Duna House tevékenységéhez: a franchise hálózat mellett saját irodákat működtet, és hitelközvetítési tevékenységet végez.

A Metrohouse cégcsoport konszolidált árbevétele tavaly körülbelül harmada volt a Duna House csoport árbevételének, az eredményesség szempontjából pedig 2015. második felétől kezdett profitot termelni a közlemény szerint. A Duna House csoport értékesítésből származó nettó árbevétele 2015-ben 24 százalékkal, 2,8 milliárd forintra emelkedett, adózott eredménye 31 százalékkal, 966 millió forintra nőtt.

A társaság törzsrészvényei 2015. október 28-án kerültek fel a BÉT terméklistájára, ám egyelőre nem kereskednek velük. A részvények nyilvános értékesítése tavaly november elején kezdődött, a társaság azonban az értékesítés felfüggesztését kérte. Ennek indoka, hogy a részvényértékesítés időszaka alatt olyan törvényjavaslatot nyújtottak be az Országgyűlésnek, amely a kibocsátó egyik üzleti szegmensének – a hitelközvetítésnek – a teljesítményét befolyásolhatja.

Lengyelországban vásárolt be a Duna House

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank