2016.03.23.

Élőben a franchise expóról

A franchise nem csak hamburgerekről és ingatlanközvetítőkről szól. Többek közt erről is meggyőződhetünk a 35. párizsi franchise vásáron.

A március 20-23. között, 35. alkalommal megrendezésre kerülő Franchise Expo Paris többszáz innovatív franchise koncepciót vonultat fel, melyek között találunk zálogház-, virágüzlet- vagy akár raktárok kiadására szakosodott hálózatokat is. Persze a franchise világában a gasztronómia az uralkodó ágazat, így természetesen lépten-nyomon hamburgerekre, pizzára, bio-élelmiszerekre építő éttermekbe, kávézókba, pékségekbe botlunk. Stand-kialakításukkal és megjelenésükkel kiemelkednek a különleges csokoládét vagy borokat kínáló üzletkoncepciók. Az expóra ellátogatók egyaránt találkozhatnak a fiatal, új márkák és az olyan franchise óriások, mint a KFC vagy a Subway képviselőivel, és beszélhetik át személyesen a franchise partnerré válás részleteit.

Jeff de Bruges @Franchise Expo Paris

Az idei Franchise Expo Paris rendezvényen 450 franchise márka és további 80 kapcsolódó (jogi, pénzügyi, tanácsadói, stb.) szolgáltatást kínáló vállalat vesz részt kiállítóként, és nem csak francia márkák képviseltetik magukat. Tekintettel arra, hogy egy nemzetközi franchise vásárról van szó, az expó remek lehetőséget kínál a külföldi franchise koncepciók szélesebb közönséggel történő megismertetésére is. Idén például különösen Olaszországból, Spanyolországból, az Egyesült Államokból, Dél-Koreából, Brazíliából és Oroszországból érkeztek nagyszámban hálózatok.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén is számos nemzetközi divatmárka érkezett a francia fővárosba (az expó kiállítói között találjuk például a Mango, Lee vagy Parfois márkákat), valamint nagy számban vannak jelen idősgondozó koncepciók és tisztító-, takarító hálózatok is. Megfigyelhető azonban néhány jelentősebb változás az európai franchise piaci trendeket illetően. „Amennyire meg tudjuk ítélni, csökkent az érdeklődés a fagyasztott joghurtot értékesítő hálózatok iránt; legalábbis míg tavaly minden sarkon ilyesfajta koncepcióval lehetett találkozni, idén alig egy párral. Emellett szinte teljesen eltűntek az e-cigarettát értékesítő hálózatok, ami a korábbi évekhez képest szintén egy nagy változás” – jelentkezett be a helyszínről az expó egyik médiapartnerének, a PROFIT system munkatársa.  

Chocolaterie @Franchise Expo Paris

Meg kell jegyezni, hogy a párizsi franchise expó egy igazán látványos rendezvény. A hálózatok szeretnék a lehető legtöbb érdeklődőnek bemutatni franchise ajánlatukat, és végsősoron minél több új franchise partnert találni. Ahhoz azonban, hogy a márkák hatékonyan tudják felkelteni vállalkozók, befektetők érdeklődését, illetve meggyőzni őket a koncepció egyediségéről, sokszor meg kell, hogy mutassák az üzlet ”igazi arcát”. Így a kiállító éttermek, kávézók, bárok, pékségek körében már-már íratlan szabállyá vált, hogy a kiállító tér gyakorlatilag teljesen megegyezik a valós üzlet kialakításával, de sok ruhaüzlet, patika, szépségszalon vagy élelmiszerlánc is valósághűen rendezi be a standját.

Franchise Expo Paris

Már hagyománnyá vált a franchise vásáron, hogy évről-évre kihirdetik a legjobb franchise rendszert, amely a francia piacon elérhető. Az idei győztes a Pitaya thai étteremlánc lett, melynek első egysége 2010-ben nyitotta meg kapuját Bordeauxban. Mára a márka nemcsak Franciaország minden szegletébe jutott el, de számos külföldi piacot is meghódított – legutóbb Bangkokban vetette meg a lábát.

A négy napos Franchise Expo Paris az idei évben március 20-án, vasárnap kezdődött. Az előzetes adatok szerint a vásár teljes ideje alatt több mint 35 ezren látogattak el az expóra, amivel ez Európa legnagyobb és legjelentősebb franchise rendezvénye.

Élőben a franchise expóról

Jelenleg nincsen hozzászólás ebben a témában. Legyen Ön az első!

Fórum 63 téma, 109 hozzászólás

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank