A L`ARÔME jelenleg 110 női és 60 férfi parfümöt kínál vásárlóinak, melyek mindegyike a provence-i Grasse városában található gyárában készült, a parfümipar legmagasabb elvárásainak megfelelően. A „kimérős” rendszernek köszönhetően a L`ARÔME vásárlói nem csak arról dönthetnek, hogy milyen illatú, típusú parfümöt szeretnének, de arról is, hogy abból mennyire van szükségük.
Hétfő
2016.03.21.
Az Adriai-tenger partjainál álmodták meg a L`ARÔME parfümkollekciót és a köré felépített franchise rendszert. Most Magyarország lehet a következő állomás.
 

A szépségápolás és a jó megjelenés egy olyan terület, amibe a magyarok hajlandók befektetni. Nem is csoda, hogy a hazai piacon egyre több márka működik ezen a területen. Legújabban a horvátországi székhelyű, Franciaországban gyártott kimért parfümök értékesítésére szakosodott L`ARÔME vállalat szemelte ki Magyarországot expanziójának következő állomásaként. Horvátországban a hálózat már 31 értékesítési pontot számlál (melyből 30-at franchise partnerek üzemeltetnek), és amely fejlesztésének következő lépése lenne a nemzetközi terjeszkedés.

Egy olyan koncepciót hoztunk létre, amely vizuálisan is vonzó (pl. minden egyes parfümnek saját, meghatározó színe van), és ezáltal nagyban megkönnyíti az értékesítést. Találtunk egy piaci rést, és ez az üzleti lehetőség olyan időkben vagy piacokon is rendkívül jól tud működni, amikor a lakosság fizetőképessége és -hajlandósága alacsonyabb. Különösen a fiatalok számára nehéz félretenni 15-20 ezer forintot egy új illatra, nálunk azonban kisebb kiszerelésben is vásárolhatnak, lényegesen kevesebbért. Ez a rendszer a parfümök minőségét sem befolyásolja, azok a legjobb minőségben, a francia parfümipar legmagasabb elvárásainak megfelelően készülnek” – avatott be Davor Bagić, a hálózat társalapítója.

Azok, akik érdekeltek a franchise partnerré válásban és ennek keretében egy (vagy több) saját L`ARÔME üzlet üzemeltetésében, választhatnak a hagyományos L`ARÔME franchise üzlet és a shop-in-shop (üzlet az üzletben) koncepciók közül. Előbbire van lehetőség önálló franchise partnerként vagy országos (kizárólagos) mester partnerként a – legalább egy márkabolt megnyitása mellett – márka további magyarországi fejlesztésének vállalásával.

Egy másik lehetőség az egyéni franchise partnerek előtt a shop-in-shop jellegű üzletformátum, mely lehetőséget biztosít egy kapcsolódó termékeket/szolgáltatást kínáló üzleten belüli kialakításra. A minimális befektetés egy kulcsrakész üzlet beindításához 1425 euró (nagyjából 440 ezer forint). A mester franchise partnerré válás pedig akár 3 hónappal az első márkabolt (próbaegység) megnyitását követően is lehetséges, feltéve, hogy a franchise partner kész üzleti tervvel rendelkezik a hálózat fejlesztéséhez azon a területen, ahol elnyerte a kizárólagosságot.