2016.02.29.

Amerika legjobb ízei

A Lawry’s egy ikonikus amerikai étterem ”ötcsillagos” menüvel. A steak-house hálózat most Magyarországon keres mester franchise partnert.

A Lawry’s The Prime Rib egy, a legjobb minőségű steakekre és azok asztal melletti, ezüst tálcán történő felszolgálására specializálódott étteremlánc, melynek egységeiben az ötcsillagos menüket meghitt és jellegzetes vendégszeretettel ötvözve szolgálják fel. A családi tulajdonban lévő vállalat több mint 75 éve teremt legendás hangulatot vendégei számára. A franchise rendszer 1996-os bevezetésének köszönhetően pedig a 4 családi tulajdonú étterem mellett, további 6 működik franchise partnerek keze alatt nemzetközi helyszíneken.

Lawry's steak Fotó Lawry's The Prime Rib

"A Prime Rib" steak a Lawry’s éttermek különlegessége, és több mint 75 éve számít a márka védjegyének.

Amikor Lawrence (”Lawry”) Frank és Walter Van de Kamp 1938-ban megnyitották az első Lawry’s éttermet Kaliforniában, akkor az első 6 hónapban mindössze egy főétel szerepelt a menüben, méghozzá a ”Prime Rib” steak. Az azóta eltelt időszak alatt azért a menü bővült, és mára a választék részét képezik a kiváló minőségű marhahúsok mellett a halak és tenger gyümölcsei is.

Jelenleg 4 Lawry’s étterem található az Egyesült Államokban, mind az alapítók leszármazottjainak tulajdonában. A saját éttermek mellett – elsősorban a nemzetközi expanzió megvalósításának módjaként – a vállalat a ’90-es években útjára indította franchise rendszerét, mellyel első lépésben a csendes-óceániai régiót fedte le – nyílt Lawry’s franchise étterem már Osakában, Tokóban, Hong Kongban, Taipeiben, Szöulban és Szingapúrban is. William Edwards, a márka nemzetközi terjeszkedéséért felelős EGS vállalat igazgatója azt mondja, most az európai piacok meghódításához jött el az idő, elsősorban a kelet-közép-európai piacokkal, köztük Magyarországgal a fókuszban.

Mivel a Lawry’s egy kiváló, prémium minőséget képvisel, ezért olyan franchise érdeklődőket keresünk, akik maximálisan elkötelezettek a koncepció, és annak fejlesztése mellett a helyi piacon. Feltétel emellett, hogy jól szervezett és pénzügyileg erős cégek jelentkezését várjuk, amelyek rendelkeznek tapasztalattal a gasztronómia és vendéglátás területén, illetve, amelyek egy előkelő helyen is tudják finanszírozni Lawry’s éttermük megnyitását” – avatott be William Edwards a mester franchise partnerrel szemben támasztott követelményekbe. A teljes beruházás mintegy 4 millió dollár.

Lawry's étterem és staff

Annak érdekében, hogy az étterem specialitásainak felszolgálása feledhetetlen élmény legyen, Lawrence Frank tervezett egy speciális étel-kocsit, amelyen az ételeket készítik el a vendég szeme előtt. A berendezés rozsdamentes acélból készül, súlya 320 kg és egy kisebb vagyonba kerül.

A Lawry’s éttermek alapterülete tipikusan 600-1200 m2 között van, és a meghitt és elegáns belső tér a jellemző. Edwards elmondása szerint a franchise központ segít a megfelelő helyszín kiválasztásában, az étterem tervezésében és berendezésében. „A franchise partner és a személyzet, akiknek feladata lesz az étterem irányítása a helyi piacon, a vállalat amerikai központjában vesz részt egy összetett képzési programban, melynek során három hetet a legelső, Beverly Hills-i étteremben töltenek el, majd további hármat a Los Angeles-i egységben” – mondta el William Edwards.

Az ügyvezető-igazgató hozzátette, hogy a jövőbeli magyarországi franchise partner teljes körű támogatásra számíthat az étterem megnyitása után is. „A franchise partner természetesen minden szükséges marketing, reklám és promóciós anyagot is megkap”.

olvasna többet?

newsletter Franchising.hu

If you see this, leave this form field blank